06-42508939 info@dietiekopmaat.nl

EVEN VOORSTELLEN

Door mijn brede ervaring die ik heb opgedaan in zowel het ziekenhuis als in de thuiszorg ben ik qua diëten van vele markten thuis.

ISMAY WIGGERS

Ik ben Ismay Wiggers. Tot begin 2011 werkte ik in het Amphia Ziekenhuis als diëtist en kwaliteitsfunctionaris. Maar omdat ik de behoefte kreeg de zorg wat meer op mijn eigen manier vorm te geven heb ik besloten om mijn eigen praktijk, die ik al in maart 2010 heb opgestart, verder vorm te geven en mijn aandacht uitsluitend daarop te richten.

Naast de opleiding Voeding en Diëtetiek (4-jarige HBO-opleiding) heb ik Sociale Wetenschappen gestudeerd. Het gedrag van mensen heeft mij altijd geboeid. Omdat dit het meest tot uiting komt bij de begeleiding van cliënten met overgewicht en obesitas (en daaraan gerelateerde ziektebeelden) heb ik deze behandeling tot mijn specialisatie gemaakt.

Als diëtist heb ik regelmatig de frustratie ervaren van cliënten die wel konden afvallen, maar het gewenste gewicht niet konden vasthouden. Juist de laatste jaren is er veel onderzoek gedaan en zijn er nieuwe methodes voor gedragsverandering bijgekomen: NLP, Mindfulness, Cognitieve gedragstherapie en de nieuwste aanpak: ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Ikzelf heb mij uiteindelijk toegelegd op de behandeling met ACT. Als diëtist én ACT-coach/trainer (ik ben aangesloten bij de ACBS-BeNe beroepsvereniging van ACT-professionals en geef daarnaast ook ACT-training aan diëtisten) weet ik één ding zeker: er bestaat bij overgewicht geen betere methode om gedrag prettiger en duurzamer te veranderen. Het is geen kwestie meer van iets niet mogen, maar iets anders willen. En u krijgt (weer) de eigen regie. Als diëtist ben je tevens leefstijlcoach; een leefstijldiëtist.

Naast mijn praktijk ben ik actief als bestuurslid van het Kenniscentrum Diëtisten voor Overgewicht en Obesitas (KDOO). Hierdoor ben ik steeds op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen op voedingsgebied ten aanzien van afvallen (ook in combinatie met Diabetes en omkeren van Diabetes type 2) en beschik ik altijd over de nieuwste (praktische) informatie.

Daarbij sta ik natuurlijk altijd open voor de wens van de cliënt en de persoonlijke ervaringen met bepaalde diëten. Per slot gaat het er om dat úw doel op een zo aangenaam en succesvolle manier wordt bereikt!

Het koolhydraatarme dieet bijvoorbeeld is een hype, maar kan ook wel degelijk effect hebben bij bepaalde vormen van overgewicht en/of diabetes (insulineresistentie). In sommige gevallen kan de diabetes zelfs omkeerbaar blijken en kan medicatie (deels) vervallen. Ook bij een spastische darm (IBS) is er meer mogelijk dan vaak gedaan wordt. Het FODMAP dieet biedt kansen voor cliënten met deze vervelende darmproblematiek. Gezamenlijk wordt bekeken welke behandeling het beste bij uw past.

U kunt in principe met elke voedingshulpvraag bij mij terecht. Zonodig verwijs ik u door naar een gespecialiseerde collega-diëtist, want ik vind dat u recht heeft op de beste zorg. Ik ben ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici en daarmee “kwaliteitsgeregistreerd”.