Even voorstellen

Door mijn brede ervaring die ik heb opgedaan in zowel het ziekenhuis als in de thuiszorg ben ik qua diëten van vele markten thuis.

Ismay Wiggers

Ik ben Ismay Wiggers. Tot begin 2011 werkte ik in het Amphia Ziekenhuis als diëtist en kwaliteitsfunctionaris. Maar omdat ik na 10 jaar de behoefte kreeg de zorg wat meer op mijn eigen manier vorm te geven heb ik besloten om mijn eigen praktijk, die ik al in maart 2010 heb opgestart, verder vorm te geven en mijn aandacht uitsluitend daarop te richten.
Naast de opleiding Voeding en Diëtetiek (4 jarige HBO-opleiding) heb ik Sociale Wetenschappen gestudeerd. Het gedrag van mensen heeft mij altijd geboeid. Omdat dit het meest tot uiting komt bij de begeleiding van cliënten met overgewicht en obesitas heb ik deze behandeling tot mijn specialisatie gemaakt.

Ismay Wiggers

Toen ik net afgestudeerd was heb ik regelmatig de frustratie ervaren van cliënten die wel konden afvallen, maar het gewenste gewicht niet konden vasthouden. Juist de laatste jaren is er veel onderzoek gedaan en zijn er nieuwe methodes voor gedragsverandering bijgekomen: NLP, Mindfulness, Cognitieve gedragstherapie en de nieuwste aanpak: ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Deze nieuwe methodes pas ik dan ook zeker toe!
Een diëtist is eigenlijk een coach op het gebied van voeding, gedrag en beweging. Het is bij mij nooit een kwestie van iets niet meer mogen, maar van iets anders willen. Een visie die ik al járen met veel overtuiging aanhang. Discipline raakt op, daarom jojoën cliënten ook zo vaak. Als ACT goed wordt toegepast in de behandeling is de kans op jojoën vele malen kleiner. Als diëtist én ACT-coach (ik ben aangesloten bij de ACTG-beroepsvereniging van ACT-therapeuten) weet ik een ding zeker: er bestaan bij overgewicht geen betere methoden om gedrag prettiger en duurzamer te veranderen. En u krijgt (weer) de eigen regie.

Naast mijn praktijk ben ik actief als bestuurslid van het Kenniscentrum Diëtisten voor Overgewicht en Obesitas (KDOO). Daardoor ben ik steeds op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen op voedingsgebied ten aanzien van afvallen (ook in combinatie met Diabetes en omkeren van Diabetes) en beschik ik altijd over de nieuwste (praktische) informatie. Daarbij sta ik natuurlijk altijd open voor de wens van de cliënt en de persoonlijke ervaringen met bepaalde diëten. Per slot gaat het er om dat úw doel op een zo aangenaam en succesvolle manier wordt bereikt!
Het koolhydraatarme dieet bijvoorbeeld is een hype, maar kan ook wel degelijk effect hebben bij bepaalde vormen van overgewicht en/of diabetes (insulineresistentie). In sommige gevallen kan de diabetes zelfs omkeerbaar blijken en kan medicatie (deels) vervallen.
Ook bij een spastische darm (IBS) is er meer mogelijk dan vaak gedaan wordt. Het FODMAP dieet biedt nieuwe kansen voor cliënten met deze vervelende darmproblematiek.
Gezamenlijk wordt bekeken welke behandeling het beste bij uw past.

U kunt in principe met elke voedingshulpvraag bij mij terecht. Zonodig verwijs ik u door naar een gespecialiseerde collega-diëtist, want ik vind dat u recht heeft op de beste zorg. Ik ben ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici en daarmee “kwaliteitsgeregistreerd”.

Marion de Bont

Kinderdiëtist met een warm hart: Marion de Bont

Marion de Bont is ruim 25 jaar werkzaam als diëtist bij het Amphia ziekenhuis. Binnen het vakgebied heeft zij zich gespecialiseerd in dieetadvisering voor kinderen. Per 1 januari 2016 zal zij ook als zelfstandige diëtist binnen Diëtiek Op Maat behandeling van kinderen doen. Hiermee wordt het totale pakket van (gespecialiseerde) dieetadvisering van Diëtiek Op Maat nog completer.

De kinderdiëtetiek heeft mijn hart gestolen

“De kinderdiëtetiek heeft mijn hart gestolen, werken met kinderen heeft mij altijd geboeid. Een kind uitleg geven en motiveren is je inleven in het kind, rekening houdend met leeftijd, ontwikkeling en begrip hebben voor de situatie van het kind. Bij kinderen kunnen kleine veranderingen in de voeding eerder leiden tot te korten of te veel in de voeding, waardoor klachten kunnen ontstaan. Het is dus puzzelen tot het plaatje goed bij uw kind past binnen de mogelijkheden van het gezin”, aldus Marion.

Hieronder enkele voorbeelden van ziektebeelden en klachten die veel voorkomen.
– Groeiachterstand ( ook bij zuigelingen)
– Ongewenste gewichtstoename
– Voedselweigering en eetproblematiek
– Kauw en slikstoornissen
– Obstipatie of peuterdiarree
– Allergieën
– Lactose- intolerantie
– Coeliakie (bij kinderen of volwassenen)
– Maag- darm en leverproblematiek
– Anorexia Nervosa
Bel gerust voor aanvullende informatie of mail naar mariondebont@dietiekopmaat.nl